Hvordan bruke den digitale blodtrykksmåleren riktig?

I dag er det flere og flere mennesker med hypertensjon, og det er veldig nødvendig å bruke endigital blodtrykksmålerå overvåke blodtrykket når som helst.Nå er den digitale blodtrykksmåleren mye brukt i hver familie, men i ferd med å bruke den fører noen feiloperasjoner ofte til unøyaktige måleresultater, så hvilke problemer bør vi være oppmerksomme på når vi bruke dette medisinske utstyret riktig?

Vær oppmerksom på at alles blodtrykk varierer mye i løpet av en hel dag.Strengt tatt er blodtrykket for samme person forskjellig i hvert øyeblikk.Det varierer med folks psykologiske tilstand, tiden, årstidene, temperaturendringer, måledelene (arm eller håndledd), og kroppsposisjoner (sittende eller liggende) osv. Derfor er det normalt at resultatet av blodtrykket er forskjellig hver gang.For eksempel, på grunn av spenning og angst, er folks systoliske blodtrykk (også kalt høyt trykk) målt på sykehus generelt 25 mmHg til 30 mmHg (0,4 kPa ~ 4,0 kPa) høyere sammenlignet med målt hjemme, og noen vil til og med være der. en forskjell på 50 mmHg (6,67 kPa).

digital bp-skjerm

Dessuten, vær oppmerksom på målemetoden, kanskje målemetoden din er feil.Følgende tre punkter bør anerkjennes ved måling: først skal høyden på mansjetten være i samme høyde som hjertet, og PVC-røret på mansjetten skal plasseres ved pulspunktet til arterien, og bunnen av mansjetten. mansjetten skal være 1 til 2 cm høyere enn albuen;Samtidig skal mansjettrullen være stram nok til å passe en finger.Den andre er å holde stille i ca 10 minutter før du måler.Til slutt bør tidsintervallet mellom de to målingene ikke være mindre enn 3 minutter, og måledelene og kroppsposisjonene bør være konsistente.For å oppnå disse tre punktene bør det sies at det målte blodtrykket er nøyaktig og objektivt.

Alt i alt bør enhver digital blodtrykksmåler brukes og vedlikeholdes strengt i samsvar med bruksanvisningen, og måleresultatene bør konsulteres med din profesjonelle lege i tide.


Innleggstid: Apr-06-2023